Welke Dingen Moet Je In De Gaten Houden Als Je Aan Het Nadenken Bent Over Een Autoverzekering Afsluiten

auto verzekering vergelijken

Sharing is caring!

Het is niet noodzakelijkerwijs nodig om hoge premies of een tarief met slechte dekking af te sluiten voor je autoverzekering. Autobezitters moeten dit absoluut vermijden met een autoverzekering. Als u een autoverzekering wilt afsluiten of uw bestaande aanbieder wilt veranderen, moet u een paar fundamentele dingen over autoverzekering weten. De volgende misvattingen zijn wijdverbreid – en kunnen de automobilisten duur komen te staan. Een ding is zeker, een auto verzekering vergelijken is een slim idee in 2019!

1. Het goedkoopste tarief is altijd het beste tarief bij autoverzekeringen

Fout! Denk eerst aan de voordelen, niet aan de kosten. Omdat het anders heel duur kan worden. Een goed voorbeeld is de schade die door wild wordt veroorzaakt: in het geval van rompprijzen met slechte prestaties zijn alleen botsingen met dieren (herten, reeën, reeën, wilde zwijnen, enz.) verzekerd.

  • Ongevallen met paarden, runderen, schapen, vogels of geiten zijn niet gedekt. Goede tarieven daarentegen zijn van toepassing op botsingen met alle dieren. Wie hier bespaart, betaalt in het geval van schade onder omstandigheden, kijk goed uit!

2. De kosten hangen vooral af van het voertuig en de no-claim bonus.

Dat is ook niet waar. Naast de typeklasse van de auto en de no-claim bonus van de bestuurder, hebben ook de jaarlijkse kilometerstand, eventuele professionele kortingen, een eventuele verbintenis van de werkplaats en de woonplaats (regionale klassen) invloed op het niveau van de verzekering.

In totaal zijn er ongeveer 50 verschillende criteria die door de verzekeringsmaatschappijen worden gebruikt om de hoogte van de bijdragen te bepalen. Met een vergelijkingscalculator kunt u zien hoe hoog de verzekering eigenlijk is en welke aanbieders het beste voor u zijn. Tijdens de vergelijking vraagt de rekenmachine alle relevante gegevens op en houdt ze rekening met de berekening van de kosten.

auto verzekering vergelijken

3 De betaalwijze heeft geen invloed op de kosten.

Maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks – het maakt volgens veel verzekerden niet uit. Het tegendeel is het geval! De betaalmethode is immers een belangrijke factor voor de hoogte van de premies. Degenen die jaarlijks betalen zijn het goedkoopst, de driemaandelijkse betaling is duurder. Verzekeraars rekenen de hoogste toeslag voor maandelijkse betalingen. Dit wordt overigens niet door alle verzekeringsmaatschappijen aangeboden.